Kuusimäen    talli                       

Ajankohtaista
Blogi


Logo

Kuusimäen talli
Uusitalontie 73
03100 Nummela
Puhelin 0500 617 647

Logo

Uusi ratsastajanliiton hyväksyvä harrastetalli

Kuusimäki

Kuusimäen tila on yli 100 vuotta vanha tila, joka on 1900-luvun alkupuolella lohkottu Niemenkylän kartanosta omaksi tilaksi. Tila oli alun perin varsin suuri, josta myöhemmin on lohkottu lukuisia pikkutiloja. Kuusimäessä on nykyään noin kolme hehtaaria omaa maata ja lisäksi noin kaksi hehtaaria naapurin laidunmaata käytössä. Hevosia on tilan tallissa ollut ”aina”. Tilaan kuuluu myös vesioikeudet Hiidenveteen.

Kuusimäen ostimme nyt jo edesmenneen hevosen Ajanlennon takia. Kun muutimme Helsingistä maalle kokeilemaan maalaiselämää, alkoi poltella halu saada oma hevonen omaan pihaan ja niin meistä kahdesta kaupunkilaisesta tuli tilan omistajia.

Kuusimäki

 

Ja siitä se sitten lähti… ensiksi tietenkin piti Ajanlennolle saada kaveri, ostimme 3-vuotiaan russ-poni Liinan. Tallikissat kuuluvat talliin, ja näin ensimmäisenä syksynä kaksi kissanpentua Pilkku ja Täplä aloittivat ”työt” hiirenpyydystäjinä. Kaverin mielestä myös kani kuuluu talliin ja hän toi Toppis-kanin meille. Kaverin kaksi vuohta olivat seuraavana syksynä menossa pataan asuinpaikan puutteen takia ja yllättäen myös vuohineidit Riesa ja tyttärensä Harmi muuttivat Kuusimäkeen ja jälleen Jukka sai harjoittaa kirvesmiehen taitojaan ja rakentaa vuohille oman karsinan. Näin jatkettiin eteenpäin ja tänä päivänä meidän omistuksessa on kolme hevosta, kaksi ponia, kaksi vuohta, neljä kissaa ja koira.

Osa omista eläimistämme on jo poissa, mutta kaikki ovat muistoissamme. Suomenhevoset Ajanlento ja Kiikeri sekä arabi Orient Night, koirat Saku, Remu ja Bonnie, kissat Roi ja Nikke sekä kanit Toppis ja Salttu. Myös hoitohevoseni Sirkka Nenosen omistama arabitamma Adjesha oli aina kuin oma hevonen ja vietti viimeiset vuotensa Kuusimäessä vain maalaiselämästä nauttien. Jessin kanssa tuli touhuttua yli 20 vuotta.